Azərbaycanda müxtəlif onlayn platformaları müqayisə edirəm və istifadəçinin qeydiyyatdan sonra öz hesabını nə dərəcədə sərbəst idarə edə bildiyini araşdırıram. Şəxsi məlumatların yenilənməsi, əlaqə məlumatlarının dəyişdirilməsi, parolun yenilənməsi və təhlükəsizlik parametrlərinə giriş çox mürəkkəb olmamalıdır. Bundan əlavə, hesabda edilmiş dəyişikliklər barədə istifadəçiyə avtomatik bildiriş göndərilməsi təhlükəsizlik baxımından nə qədər vacibdir?
5 Views

Mən yeni rəqəmsal platforma seçəndə özümə bir neçə sadə sual verirəm. Telefonda rahat açılır? Əsas bölmələri tez tapmaq olur? Menyu başadüşüləndir? Əgər bu sualların cavabı müsbətdirsə, artıq platformanı daha ətraflı nəzərdən keçirməyə dəyər. Azərbaycan istifadəçiləri üçün müxtəlif seçimləri müqayisə edənlər səhifəsinə də baxa bilərlər. Məncə, burada əsas məsələ səhifənin ümumi istifadəsinin nə qədər rahat olmasıdır. Xüsusilə smartfonda naviqasiyanın sadə olması böyük üstünlükdür. Mən çox vaxt yolda və ya evdə telefondan istifadə edirəm, ona görə kompüter versiyasından daha çox mobil görünüş mənim üçün önəmlidir. Bir az gülməli səslənə bilər, amma saytda lazım olan düyməni axtarmaq üçün telefonu böyüdüb-kiçiltmək mənim üçün artıq “yox, sağ ol” mərhələsidir. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da yerli istifadəçi üçün əlavə rahatlıq yarada bilər. Yeni platforma axtaranlar bu variantı da digər səhifələrlə müqayisə edib özləri üçün uyğun olub-olmadığına qərar verə bilərlər. Məncə, ən düzgün seçim real istifadə təcrübəsindən sonra edilir.